Doke Melman
Menu

Open atelier

Mijn atelier is open van 14.00 tot 17.00 uur:
zaterdag 2 en zondag 3 oktober
vrijdag 8, zaterdag 9  en zondag 10 oktober

Mondriaankwartier, van 14 september 2021 tot en met +_ 10 oktober


De komende weken is er werk van mij in de etalage te zien, in de winkelstraat van Amersfoort, de Langestraat ter hoogte van de visafslag, in het zogenoemde Mondriaankwartier.
Onderwerp is De Kweepeer, waarvan ik in de loop der jaren 15 schilderijen maakte.
Ook bij bijHein, café en restaurant ‘om de hoek’ op de Korte gracht hangen een aantal van mijn kweepeer-schilderijen. Deze week wegens omstandigheden gesloten, 28 september weer open.

HOE=HET NU 2021

 

Tot 29 augustus in Het Kunstgemaal bij Bronkhorst en Acec in Apeldoorn.

Putten, oktober 2020

Kweeperen

Ik kan me niet herinneren ooit zo’n grote oogst te hebben gehad in de tijd dat de boom op mijn plaatsje staat. Het zal te danken zijn aan het prachtige voorjaar en warme zomer. De vruchten waren heel gaaf van binnen, zonder bruine plekjes. Voor de eerste keer maakte ik membrillo, een Spaanse delicatesse waarvan het recept al uit de Middeleeuwen stamt. Ruim twee uur roeren in de pan, en dan heb je ook een heerlijke pure zoete lekkernij.

Bronkhorst, Apeldoorn: HOE = HET NU

Zowel in Apeldoorn als in Bronkhorst was er een tentoonstelling van 100 kunstenaars die in beide tentoonstellingsruimten een werk toonden. Het liet een overzicht zien van het werk van kunstenaars van Oost Nederland.

Amersfoort juli 2020Op het stationsplein in Amersfoort staat DROPSTUFF.NL, een beeldscherm dat behalve reclame ook afbeeldingen uit de culturele sector toont. Ik werd gevraagd vijf schilderijen van mijn werk digitaal in te leveren. Het was verrassend om het op zo’n groot formaat in de openbare ruimte te zien.

Leiden, januari 2020


Heerlijk stil op 1 januari in de binnenstad van Leiden.

Kweeperen

De kweepeerboom in mijn tuin zit vol met vruchten. De takken wiegen en buigen onder het gewicht. Dat belooft een goede oogst!

Halewijn , Amersfoort

Top